Tip operacije 8.6.2. Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva

Status
Otvoren

Sektor
Poljoprivreda

Regije
Republika Hrvatska

Prijavitelj
Mali i srednji poduzetnici, Mikro poduzetnici

Provedbeno tijelo
Agencija za plaćanja u poljoprivredi

Svrha poziva

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas natječajau okviru Mjere 8 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, odnosno  Podmjere 8.6 -Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda.

Tip operacije 8.6.2.  Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva

Korisnici su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva u skladu s nacionalnim zakonodavstvom.

Visina potpore (u kunskoj protuvrijednosti) iznosi od 10.000 do 1.000.000 EUR. Intenzitet potpore po projektu iznosi 50 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta

Prihvatljivi su troškovi kupnja novih i rabljenih strojeva, alata, uređaja i opreme za predindustrijsku preradu drva; za proizvodnju peleta, briketa i cijepanog ogrjevnog drva (briketirke, peletirke itd.); instalacija i/ili kupnja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u postupcima pridobivanja drva i predindustrijske prerade drva; i rekonstrukcija objekata te kupnja nove i rabljene opreme za proizvodnju, sušenje, parenje, skladištenje i zaštitu drvnih proizvoda i dr. (sušare, parionice, silosi, skladišta za drvnu sječku, utovarivači, atomizeri itd.) te opći troškovi.


Stopa sufinanciranja
50,00%

Prihvatljive aktivnosti
-

Vrsta poziva
Javni natječaj za dodjelu potpore

Datum objave
-

Početak prijave
20.08.2018.

Rok prijave
31.10.2018.

Fond
-

Program
Program ruralnog razvoja

Ukupna sredstva
100.000.000,00 HRK

Najmanji iznos
-

Najveći iznos
-